Stukadoor Friesland

Stukadoor FrieslandStukadoor Friesland: Ieder huis is uniek en ingericht naar uw persoonlijke stijl. Ga voor stucwerk dat daarbij past. Van strak en modern, opvallend kleurrijk tot een stoer en sobere uitstraling. De keuze in stijl,  materiaal en techniek is groot. ProKlus is specialist in het stucen van wanden, plafonds en ook buitengevels. 

ProKlus is een allround stukadoor bedrijf die zich bezighoudt met het afwerken van wanden en plafonds in gebouwen. De werkzaamheden van een stukadoor kunnen variëren van het aanbrengen van pleisterwerk tot het leggen van sierpleister en het afwerken van stucwerk met verf of behang.

.

Offerte aanvragen

ProKlus, Stucwerk voor een persoonlijk interieur

Welk stucwerk past bij u? Smaken en wensen verschillen per persoon. Het mooie is dat er tegenwoordig zoveel variatie in stucwerk zit, dat dit altijd bij uw stijl past. Strak en glad pleisterwerk, structuur met een warme uitstraling of stoer betonciré. ProKlus helpt u graag vooruit. Verwacht een ervaren stukadoor met oog voor detail. 

Muren, plafonds en meer 

Een stucadoor staat vooral bekend om het aanpakken van muren en plafonds. Wist u dat u ProKlus ook in kunt zetten voor:

 • Muren en plafonds stucen
 • Buitenmuren en -gevels
 • Herstel van beschadigd stucwerk
 • Schilderen en behangen

.

Als stukadoor zijn er verschillende werkzaamheden die ik voor u kan uitvoeren:

Voorbereiding van de ondergrond

Als stukadoor is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden voordat je begint met stucwerk. Een goede voorbereiding van de ondergrond is namelijk essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. Hier zijn een paar stappen die je moet nemen om de ondergrond goed voor te bereiden:

 1. Reinig de ondergrond
 2. Repareer beschadigingen
 3. Breng hechtprimer aan
 4. Controleer de vlakheid van de ondergrond

Door deze stappen zorgvuldig te doorlopen, zorg je ervoor dat de ondergrond goed voorbereid is voor het stucwerk. Dit resulteert in een mooi en duurzaam eindresultaat waar je klant tevreden mee zal zijn.

Aanbrengen van pleisterwerk

Als stukadoor zijn er verschillende manieren om pleisterwerk aan te brengen. De meest gebruikte technieken zijn traditioneel pleisterwerk, spackspuitwerk en sierpleisterwerk. Hieronder leg ik kort uit hoe deze technieken werken:

 • Traditioneel pleisterwerk
 • Spackspuitwerk
 • Sierpleisterwerk

Bij het aanbrengen van pleisterwerk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed voorbereid is, zoals ik eerder heb uitgelegd. Daarnaast is het belangrijk om de juiste techniek te kiezen die past bij de wensen van de klant en de mogelijkheden van de ruimte. Een goede afwerking van het pleisterwerk is van groot belang om een mooi en duurzaam resultaat te verkrijgen.

Afwerking van het pleisterwerk

Het afwerken van het pleisterwerk, ook wel stukadoorswerk genoemd, is een belangrijk onderdeel van het proces om een gladde, gelijkmatige afwerking op de wanden en plafonds te creëren. Hieronder staan de stappen die doorgaans worden gevolgd om het pleisterwerk af te werken:

 1. Schuren
 2. Uitvlakken
 3. Impregneren
 4. Schilderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het pleisterwerk volledig droog is voordat het wordt afgewerkt. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de dikte van het pleisterwerk en de luchtvochtigheid in de ruimte. Het is ook belangrijk om het pleisterwerk regelmatig te controleren tijdens het droogproces en eventuele barsten of scheuren te repareren voordat de afwerklaag wordt aangebracht.

Decoratieve afwerkingen

Naast de standaard afwerkingen zoals glad stucwerk, zijn er ook diverse decoratieve afwerkingen mogelijk bij het stukadoren. Hieronder staan een aantal voorbeelden van decoratieve afwerkingen:

 • Spachtelputz
 • Betonlook
 • Venetiaans stucwerk
 • Tadelakt
 • Sierlijsten en ornamenten

Bij het kiezen van een decoratieve afwerking is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van het interieur en de gewenste uitstraling. Daarnaast kan het raadzaam zijn om een vakman in te schakelen, omdat het aanbrengen van een decoratieve afwerking vaak een specialistische klus is.

Reparatie- en restauratiewerkzaamheden

Reparatie- en restauratiewerkzaamheden als stukadoor kunnen variëren van kleine herstelwerkzaamheden tot grotere restauratiewerkzaamheden aan historische gebouwen. Hier zijn enkele van de werkzaamheden die een stukadoor zou kunnen uitvoeren:

 • Reparatie van scheuren
 • Restauratie van ornamenten
 • Herstellen van vochtproblemen
 • Herstellen van beschadigde pleisterlagen
 • Restauratie van historische gebouwen

Kortom, een stukadoor kan een breed scala aan reparatie- en restauratiewerkzaamheden uitvoeren om de oorspronkelijke uitstraling van een gebouw te herstellen of te behouden.

Advies (Stukadoor Friesland)

Tot slot kan ik u ook advies geven over de beste pleister- en afwerkingsmaterialen en -technieken voor een bepaald project.

 

ProKlus, ervaren Stukadoor (Friesland) voor binnen en buiten

Bij ProKlus kunt u rekenen op:

 • Professioneel stucwerk naar uw tevredenheid
 • Direct klaar voor het sauzen, behangen of tegelen
 • Voor nieuwbouw, renovatie en bedrijven

ProKlus Stukadoor in Friesland
Voor efficiënt en snel stucen bent u bij mij aan het juiste adres. Al op korte termijn kan die klus aan uw (nieuwbouw)woning, kantoor of bedrijfspand geregeld worden. ProKlus is gevestigd in Sneek en werkt in de gehele provincie Friesland.

Wij werken alleen met hoogwaardige stucproducten en materialen om zo een duurzaam en professioneel resultaat te garanderen. Wij hebben een brede kennis en expertise in verschillende soorten stucwerk, waaronder glad pleisterwerk en sierpleisterwerk. Wij denken graag met u mee over de juiste afwerking en uitstraling voor uw ruimte.
.

Vraag een offerte aan bij ProKlus (Stukadoor Friesland)
Wilt u graag een offerte ontvangen voor uw stucwerkproject in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvende offerte op maat te maken. Op onze website kunt u alvast enkele van onze eerdere projecten bekijken en meer informatie vinden over onze stucdiensten. Wij helpen u graag verder met uw stucwerkproject in Friesland en omgeving.Wat zijn uw wensen? Neem contact met me op om een afspraak te maken. Saleh Mohammad (geboren in Syrië en sinds 2015 ‘medelander’) komt graag bij u langs om te inventariseren wat er moet gebeuren. Daarna ontvangt u een prijsopgave. En hoort u op welke termijn er bij u gestuct kan worden. 

Neem direct contact op

 

ProKlus – Stukadoor Friesland